Εξοικονόμηση έως 50%

Η ευφυία του ελέγχει με τον βέλτιστο τρόπο τη λειτουργία των ενεργειοβόρων συσκευών, παρέχοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως 50% και μείωση των εκπομπών CO2.

Παραδείγματα

 • Ο εξωτερικός φωτισμός ανάβει μόνο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες (ανίχνευση παρουσίας, χαμηλή στάθμη φωτισμού) και ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν πατηθεί κατά λάθος ο αντίστοιχος διακόπτης.
 • Θέρμανση & Ψύξη: Καθορίστε την επιθυμητή θερμοκρασία σε κάθε χώρο ξεχωριστά κι αφήστε το FYES να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες χωρίς άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες (όπως κατάσταση λειτουργίας, ανθρώπινη παρουσία, συνθήκες περιβάλλοντος) εξασφαλίζει την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης-ψύξης. Σε περίπτωση πολύωρης απουσίας ή ανίχνευσης ανοιχτών παραθύρων, ρυθμίζει το σύστημα θέρμανσης-ψύξης σε επίπεδα οικονομικής κατανάλωσης. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η θερμοκρασία ρυθμίζεται με βάση τις επιθυμίες σας και μόνο στα δωμάτια που χρησιμοποιούνται. Στα υπόλοιπα δωμάτια η θέρμανση-ψύξη διακόπτεται εντελώς ή ορίζεται αυτόματα σε επίπεδα χαμηλής κατανάλωσης. Με την αναχώρησή σας, το σύστημα τίθεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ή απενεργοποιείται αυτόματα.
 • Το FYES ενεργοποιεί επίσης το σύστημα άρδευσης για όσο διάστημα είναι απαραίτητο - και μόνο σε στιγμές που η υγρασία του εδάφους δεν είναι ικανοποιητική. Απενεργοποιεί την παροχή νερού σε περίπτωση διαρροής, ενώ απενεργοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές όταν εντοπίζεται απουσία μεγάλης διάρκειας.

Κάποιος που σε προσέχει

Ευφυείς λειτουργίες που παρέχουν ασφάλεια και προστασία με ευέλικτους τρόπους.

Παραδείγματα

 • Απλώς με το πάτημα του πλήκτρου "καληνύχτα" το FYES θα σας ενημερώσει για όλα τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες, θα σβήσει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές, θα κλείσει τα ρολά, θα μειώσει τα επίπεδα θερμοκρασίας σε μη χρησιμοποιημένους χώρους και θα ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού. Το FYES παρακολουθεί την κίνηση σε κάθε δωμάτιο - σε περίπτωση που κάποιος σηκώνεται τη νύχτα, το FYES κατανοεί ότι η κίνηση είναι εσωτερική και νόμιμη - ο συναγερμός δεν ενεργοποιείται. Διαφορετικά, εάν το σύστημα ανιχνεύσει παράνομη κίνηση (π.χ. στο σαλόνι επειδή κάποιος έσπασε το παράθυρο για να εισέλθει στο σπίτι) ενεργοποιείται ο συναγερμός και ανάβουν τα φώτα, παράλληλα ενημερώνει με ηχητικά και οπτικά σήματα στα επίτοιχα χειριστήρια ενώ ταυτόχρονα αποστέλλει SMS και email.
 • Σε ένα κτίριο γραφείων υπάρχει η δυνατότητα ένας χρήστης - θεωρώντας ότι είναι ο τελευταίος που εγκαταλείπει το κτίριο - να πιέσει το κουμπί "ασφάλισε τον χώρο", τότε αν υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι σε κάποιο χώρο του κτηρίου ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί προκαλώντας αναστάτωση.Το FYES όμως γνωρίζει την ύπαρξη του προσωπικού οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα προχωρήσει στην εκτέλεση της εντολής αλλά θα αναφέρει στην οθόνη του χειριστηρίου τους χώρους στους οποίους υπάρχει προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα θα ειδοποιήσει με ηχητικά σήματα και αναφορές στις οθόνες των χειριστηρίων οι οποίες βρίσκονται στους χώρους του απομένοντος προσωπικού, έτσι ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να αποφευχθεί η αναστάτωση.
 • Όταν οι εξωτερικές κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου ανιχνεύσουν κίνηση το FYES θα ανοίξει τις τηλεοράσεις στους χώρους που υπάρχουν ένοικοι και θα απεικονίσει την εικόνα από την αντίστοιχη κάμερα.

Αφήστε το σπίτι σας ξέγνοιαστοι

To FYES θα φροντίσει τα πάντα. Με την προηγμένη τεχνολογία του παρακολουθεί συνεχώς τις συνθήκες του περιβάλλοντός του και λειτουργεί ως πιστός μπάτλερ

Παραδείγματα

 • Η αναχώρηση από την κατοικία γίνεται με την πίεση του "πλήκτρου απουσίας" που ενεργοποιεί τα διάφορα συστήματα προστασίας και απενεργοποιεί τα ηλεκτρικά φορτία της κατοικίας. Ωστόσο υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα οι ένοικοι να αναχωρήσουν χωρίς να ενημερώσουν το σύστημα που μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσει κατάσταση παρατεταμένης ακινησίας.
 • Τότε το FYES θα ανακοινώσει τo γεγονός με SMS - email σε όλους τους παραλήπτες που έχουν οριστεί να ενημερώνονται για το συμβάν. Θα περιμένει για ορισμένο χρονικό διάστημα να λάβει απομακρυσμένες εντολές. Αν δεν λάβει, θα προχωρήσει σε ενέργειες πρώτου επιπέδου, διακόπτοντας τη λειτουργία των επικίνδυνων και ενεργοβόρων συσκευών (Κουζίνα, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.α.).
 • Στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα μέτρα που έλαβε (με SMS-email) και θα αναμένει εντολές για ορισμένο χρονικό διάστημα, πριν θέσει αυτομάτως το χώρο σε κατάσταση απουσίας, κλείνοντας τα ρολά, σβήνοντας τα φώτα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και ενεργοποιώντας το σύστημα συναγερμού.

Απλό & φιλικό προς το χρήστη

Στα συστήματα FYES, οι περισσότερες λειτουργίες πραγματοποιούνται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από το χρήστη

Παραδείγματα

 • Τα φώτα ανάβουν και σβήνουν αυτόματα, ανάλογα με την παρουσία μας στο δωμάτιο - αλλά αν προτιμάτε τη χειροκίνητη λειτουργία - το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αγγίξετε το αντίστοιχο πλήκτρο.
 • Μια απλή επαφή είναι αρκετή για να ελέγξει το φωτισμό, τη θέρμανση, την ψύξη, τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, το σύστημα ασφάλειας-προστασίας και οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Προστασία από ατυχήματα

Το FYES σε διαρκή εγρήγορση αντιδρά αυτόματα για να αποτρέψει οποιοδήποτε ατύχημα.

Παραδείγματα

 • Η εμφάνιση καπνού στο χώρο της κουζίνας θα προκαλέσει ως άμεση αντίδραση την διακοπή παροχής ρεύματος ή αερίου, ενώ ταυτόχρονα ηχητικά- οπτικά σήματα στα χειριστήρια και αποστολή SMS-email θα ειδοποιήσουν για το συμβάν.
 • Σε περίπτωση διαρροής φυσικού αερίου ή υγραερίου θα διακοπεί άμεσα η παροχή τους και θα γίνουν οι κατάλληλες ειδοποιήσεις, αλλά επί πλέον θα απαγορευθεί η λειτουργία των διακοπτών όλων των, τοπικών στη διαρροή, χειριστηρίων έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή έκρηξη που θα προκληθεί από την ύπαρξη ηλεκτρικού σπινθήρα.
 • Σε περίπτωση διαρροής νερού το FYES θα προκαλέσει την άμεση διακοπή της παροχής έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική πλημμύρα, ενώ παράλληλα θα ειδοποιήσει για το συμβάν με τους τρόπους που έχουν προαναφερθεί. Να σημειωθεί ότι θα διακοπεί μόνο η παροχή προς το εσωτερικό των χώρων, ενώ θα παραμείνει αυτή του αυτόματου ποτίσματος ώστε να μη κινδυνεύσουν τα φυτά στους κήπους και τις βεράντες σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας μας.

Αποκτήστε πρόσβαση από παντού

Το FYES προσφέρει τηλεχειρισμό - τηλεπισκόπιση όλων των δυνατότητών του, μέσω οποιασδήποτε συσκευής που διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης στο Internet

Παραδείγματα

 • Μπορείτε να συνδεθείτε με το FYES, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συνδέεστε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του.
 • Με απλό και φιλικό τρόπο, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις συνθήκες (θερμοκρασία-υγρασία δωματίου, ανοίγματα θυρών-παραθύρων, επίπεδο στάθμης δεξαμενής, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ανθρώπινη παρουσία, ενεργοποιημένες ηλεκτρικές συσκευές) και να χειριστείτε οτιδήποτε με ένα απλό "κλικ".
 • Το FYES παρακολουθεί και ενημερώνει για την κατάσταση διαφόρων συνθηκών, όπως τα επίπεδα στάθμης δεξαμενών - βόθρων, την υγρασία - θερμοκρασία στα κελάρια, τη θερμοκρασία στα ψυγεία κ.τ.λ. Έτσι, για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος μπορεί να ενημερωθεί εξ αποστάσεως από ένα smartphone, εάν ένα ψυγείο με ευαίσθητα τρόφιμα υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια θερμοκρασίας.
Επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες του FYES